080 – Dag 12 – Vrijdag 1 augustus 2014 – Orlando en Winter Park

Vanmorgen reden we naar Bay Hill Club & Lodge. Een golfbaan inclusief Lodge (hotel) dat vooral bekend is vanwege de Arnold Palmer Invitational, een golftoernooi waar we een maand of wat geleden nog naar hebben gekeken. Destijds op de tv en nu liepen we rond over de baan en hebben we daarnaast de gebouwen die vooral nostalgie en klasse uitstralen, bewondert:

Het bord met de winnaars van de Arnold Palmer Invitational.

De Lodge met onder andere de Augusta suite.

De beroemde klok.

Omdat we ook nog steeds op zoek zijn naar een stulpje in Florida, hebben we ook nog wat pandjes bekeken die in de wijk rond de golfbaan liggen:

Zoals jullie wellicht weten ben ik al jaren een Elvis fan al zal je mij niet in een jumpsuit zien lopen. En daarom hebben we ook een replica van Graceland (het huis waar Elvis een groot deel van zijn leven heeft gewoont in Memphis) dat in Orlando staat bezocht:

Het huis heeft ook de befaamde music gates:

Vandaar ging de trip naar Winter Park waar we in 2009 ook zijn geweest. Wat we destijds niet hebben gedaan maar vandaag wel was de scenic boat tour. Deze boottocht voert over drie meren Lake Osceola, Lake Mizell en Lake Virginia langs o.a. prachtige huizen:

Na de boot tour hebben we gegeten bij Pannullo’s:

San had de chicken gorgonzola, Max een cheese pizza en ik de veal marsala waarna we nog hebben gewandeld door Winter Park:

En als afsluiting van de dag zijn we nog even langs gereden bij de Florida Citrus Bowl. Het stadion waar Nederland op 4 juli met 2-0 won van Ierland tijdens de WK 1994. Voor ons een speciale datum want tijdens die wedstrijd hebben Sandra en ik elkaar leren kennen. De gemeente Orlando was daarvan blijkbaar niet op de hoogte want het stadion verkeert midden in een ingrijpende renovatie:

Maar goed, vanwege de genoemde nostalgische waarde, toch maar even (illegaal) naar binnen geglipt.

Een gedachte over “080 – Dag 12 – Vrijdag 1 augustus 2014 – Orlando en Winter Park

  1. Wat een leuke dingen hebben jullie gedaan! Weer dingen om te onthouden voor ons voor een volgend keer (als we gaan). De huizen vind ik wel mooi, alleen wat aan de kleine kant, maar goed je kan niet alles hebben natuurlijk. Geniet nog maar lekker met z’n drietjes. Wij zitten deze berichtjes tandenknarsend te lezen. Goh wat een heimwee hebben we. Groetjes Bob en Marja

Reacties zijn gesloten.